Als D&I expert en antropoloog kijk ik met een scherpe blik als insider-ousider tegelijkertijd van binnenuit een organisatie en/of systeem en als frisse buitenstaander. Hierdoor komen vlekken en aandachtspunten in beeld. Meer en beter inzicht leidt tot ruimte voor vernieuwing en ontwikkeling.

Ik bied mijn expertise in meerdere vorm aan.

Een D&I blik

Heb je een D&I blik nodig in je organisatie, website, projecten, producten, communicatie en/of (beleids)documenten? Twijfel je of jullie aanbod of taalgebruik inclusief en actueel is? Onbewuste stereotypering en uitsluiting van mensen op basis van sekse, gender, seksuele oriƫntatie en/of cultuur komt nog vaak voor. Wil je eens een check of teksten, beelden, boodschappen en registraties onbedoeld uitgaan van stereotype mannen of vrouwen, standaard gezinnen, gezonde mensen? Worden lhbtqi+ mensen en mensen van kleur uitgesloten of niet aangesproken?

Ik heb een scherpe blik en ben op de hoogte van de laatste diversiteit en inclusie trends voor inclusief taalgebruik. De D&I blik bied ik aan in de vorm van:

  • snelle check voor aandachtspunten
  • feedback op concrete teksten, beelden en (impliciete) boodschappen
  • herschrijven van teksten en boodschappen met beeldadvies zodat deze divers en inclusief zijn en in lijn zijn met huidige D&I trends

Ik bied altijd een vrijblijvend en gratis eerste adviesgesprek.

Beleidsadvies en tekst ontwikkeling

Ik begeleid in de ontwikkeling van diversiteit en inclusie beleid, het co-ontwikkelen en schrijven hiervan. Ook kan ik beleid doorvertalen naar website teksten en handreikingen of inclusiewijzers ontwikkelen. Ik bied altijd een vrijblijvend en gratis eerste adviesgesprek.